lördag, november 18, 2006

Seriös kamerashopping och beaujolais nouveau


Kameravaruhuset framöver andra i Peking

Stämmer träff med min besökare Nils från Kista-kontoret vid Silkan och tar tunnelbanan (andra gången på >1,5 år) till station Wukesong (de fem tallarna) som ligger i korset av Chang'ans förlängning västerut och fjärde ringvägen öst. Kliv av och gå en knapp kilometer upp längs fjärde ringvägen på högra sidan. Alldeles efter att du har gått över kanalen så är du framme.
Detta varuhus är som en korsning av cyberphoto.se med 100% av allt i lager, plus kameradoktorn (för begagande grejor), plus sminkavdelning, bröllopsklänningar, teaterkläder mm. Mao ett one stop shop för precis allt som du kan tänka dig inom kameraväg.

Nils shoppar på stort, ca 30% billigare än i Sverige och världsgaranti på tex Nikon-linser. Ett krux är dock att saknas möjlighet att betala med VISA-kort. Kinesiska betalkort går dock bra så jag lyckas lösa ut min gäst.

Denna helg är det även premiär för beaujolais nouveau för 2006. Sällan ett bra vin och inte särskilt bra i år heller men 5 rätters meny och ett glas för 198 RMB får anses skapligt på Brasserie Flo som blivit utnämnd till bästa franska restaurang några gånger.

Inga kommentarer: