
Det börjar med en hel del hackande...

Sedan ska i kokande olja

En del rätter var starkare än andra...

Även keramikskålar kom till användning under kvällen

Några av kvällen belåtna deltagare
Efter en del tjat har vi idag äntligen fått till premiären för matlagningsafton på hemmaplan.
Första försöket som visar sig bli mycket lyckat sker hos Roger och vi är totalt 12 gäster. För att få ihop logistiken har Caroline hyrt in en kock, hans fru och ytterligare en hjäpreda.
Kocken har även med sig alla basvaror som förutom mat inkluderar kryddor, 5 liters dunk med olja, Wok, håv till Wok, mm.
Menyn blir ett antal favoriter och till kall öl.
Kocken använder genomgående enbart ett ända verktyg för beredning av all mat, en köttyka. Med denna görs fläskfilé till fläskfärs, vitlök krossas och hackas, grönsaker skärs upp, kött tärnas, etc.
Under själva matlagningen vid spisen används förutom håven, en par pinnar och en stor slev.
Fascinerande att det räcker med så få redskap.
Helt klart blir det en uppföljning på detta senare under året.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar