lördag, april 14, 2007

798 toppat med fantastisk matupplevelse


De karaktäristiska takfönstren vid den
största utställningshallen


En installation kring kvinnliga terrakotta-soldater

Högklans-officer

Brinnande staty, annorlunda installation

Fik inrymt i en av fabrikslängorna. Otroligt ljus

Efter välbehövlig vila så tar undertecknad & Dompa (Tomas) en sväng till 798 Art tillsammans med Roger (efter att ha installerat upp hans Apple TV som fick både Dompa och Roger att förvånat konstatera hur enkelt det var).
Alltid skönt att strosa runt några timmar ute i detta lite halvgalna område för att se vad nytt som kan ha tillkommit. Det råder som på så många andra ställen rejäl entreprenörsanda så nya lokaler skapas, byggs till/om hela tiden.
En av de intressantare ideérna jag såg denna gång var en installation där möbler byggts upp av träkolsbitar som hängde ner från taket med tunna fiskelinor...

Efter en cykeltur till sjöarna så möter vi upp Bobo & Annika för att gemensamt försöka hitta stället Hua Jia Yi Yuan som mot gatan (No 5, Dongzhimen street) enbart är en liten trädörr men sedan breder ut sig mer än ett kvarter och bland annat inkluderar en komplett courtyard. Härligt att kunna äta utomhus och utan trafik som stör. De har dessutom gasolsvampar som värmer. Värmer gör däremot inte kvällsluften så här års och det är inte mer än 8-10 grader när det är dags att cykla hem. Så det får bli en stopp på Q-bar vars takterass också har gasolsvampar men som framförallt har stans bästa Dry Martinis. Prova en Dirty Martini nästa gång.

Inga kommentarer: