torsdag, april 12, 2007

Bie shu II - en möjlig kandidat?


Senaste objektet som Caroline har hittat

Pedagogisk skiss som visar nya husets läge

Caroline har under veckan tillbringat en del tid på telefon och gjort besök i byn för att titta på alternativ. Det har visat sig att syskonen inte kan komma överens och att de missar hela affären är tragiskt på många sätt då det var en typisk win-win för alla parter.
Mest synd kan man tycka om bonden (den yngste sonen) som totalt missbedömde dynamiken inom familjen. Han förlorar också mest då han för egna pengar börjat bygga ett ersättningshus till föräldrarna som nu inte kommer att behövas och inte kommer att användas.

Det nya huset har en mycket enklare ägarstruktur. Fadern är död och han har bara ett barn, en son, som bor i Huairou tillsammans med sin mor. Huset står tomt och besöks enbart ett fåtal gånger om året.
Ägaren är inte heller intresserad av en stadig inkomst utan kan tänka sig årshyra i klump och är mest sugen på att få huset totalrenoverat inför framtiden.
När vi meddelade att vi tänkte köpa upp lokala Ayi (städ)-tjänster kom dock första varningstecknet. Ägaren tyckte att detta kunde lösas genom att han lät sin gamla mor bo i huset som någon form av portvakt. Detta lyckades dock Caroline snyggt glida ur genom att svara att vi tackar för erbjudandet men naturligtvis inte kan tänka oss att låta gamla pensionärer jobba på ålderns höst.

Så all in all finns det goda möjligheter för avslut här om nu läget bara är tillräckligt bra. Vi får se efter helgen när jag gjort min egen inspektion.

Inga kommentarer: