tisdag, maj 10, 2005

8,6,4,2,1,3,5,7 smartare än du tror

Ib anländer smart casual idag ;-) så mission completed här.

Idag har Sony Ericsson haft styrelsemöte här på vårt våningsplan i Peking. Lite kul att ha Miles Flynt, Jan Wäreby mfl i konferensrummet bredvid och i korridorerna. Men Kina är mode just ni i många sammanhang så känns naturligt att de har mötet här.

Kvällsaktiviteten är en Pianokonsert i Forbidden City Concert Hall.
Denna vecka är det polsk(!) temavecka i Peking och Karen har kommit över gratisbiljetter till en konsert som inkluderar pianisten som spelar all musik i filmen Pianot som gick på bio förra året.
Kul och avkopplade med lite klassik musik. Vi har fått platserna 1 och 2 på rad 14. Och som svensk tänker du direkt inte så bra platser men kinserna har ett finurligt system.

Alla stolsnumrering utgår från centrum av varje rad. Sedan har du jämna nummer till höger och udda till vänster. Känns konstigt först och jag undrar varför det gör så här (tydligen även på alla biografer mm). Får det naturliga svaret med ett leende. Det beror på att vi är så många människor här i Kina och du måste snabbt hitta till din plats.
Efter lite eftertanke inses att det onekligen är sant. Alltid glasklart från vilket håll du ska gå in. Har du fått plats 1 & 2 är det alltid bäst oavsett lokalens storlek osv.

Frågan är när ändrar vi hemma?

Avslutar med att käka italienskt på Annies vid Chaoyang Park västra sidan.

Inga kommentarer: