söndag, mars 11, 2007

Bitarna faller på plats!


Utsikt från Simon's place, Batad, Filippinerna

Idag visade sig bli en intensiv men fruktsam dag.
Först upp till huset för att träffa vår hyresvärd (bonden) och vissa stället för Roger för första gången. Vi tog även med oss senaste versionen av konstruktionsritningarna vilket fick bondens kollegor som driver byggfirma att gå i spinn. De kom med en del värdefulla förslag som vi ska arbeta in i nästa version av ritningarna som tex hur lertegeltaket måste förstärkas med vass under pannorna för att de ska sitta kvar i stormarna!
Största framsteget var dock att vi äntligen fick vårt hyresavtal påskrivit. Vår hyresvärd tycke det var lika bra att bakåt-datera det till 21 november 2006 (då vi muntligen kom överens) ty det tog ju lite tid att få det stämplat hos Notarius Publicus i Huairou...
Vidare så fick vi även avtalet mellan fadern (han som äger huset och just nu bebor det) och hans söner på plats (endast sönerna ärver mark efter fadern). Farföräldrarna har som bekant annars 7 barn och är nu runt 68-70 år.

Väl tillbaka i Peking så kom äntligen farbrodern som kopplar om telefon & internet så efter en vecka är jag åter uppkopplad igen, härligt!

Som avslutning på dagen kom så slutligen Cindi upp från Hong Kong med min D200 som varit på service hos Nikon HK. Johnny har som vanligt fantastisk service och alla delar som jag anmärkte på var fixade. Cindi fick även med sig en Canon 400D till Calle och Helena som de säkerligen kommer att använda när de landar på fredag.

Inga kommentarer: