lördag, mars 03, 2007

Granskning av ritningar


Gammalt timmer från rivna hutonghus

Lump som väntar på att piffas till för att sedan säljas på dirt market

Rejäla järnskodda vagnshjul

Samling på Kerry Center för att sedan följa efter Shi till lump-renoveringsmarknaden strax innanför fjärde ringvägen och längs motorvägen till Tianjin. Detta är stället dit bönderna dumpar gamla redskap, möbler mm som sedan får sig en snabbfix innan den säljs på framförallt dirt market under helgerna.
Shi vill att vi ska titta på gamla stockar som eventuellt kan återanvändas som synliga bjälkar i nya huset samt gamla kinesiska pardörrar som är tänkta att vara entrédörrar på sommarstugan.

Det är rejält kallt med lätt regn och 7 grader på termometern. Vi går vidare igenom ritningsunderlag, kikar på golvmaterial mm. Merparten av golven i huset blir med kinesiskt skiffer som läggs i plattor av 60x60 cm och kostar under 50 kr per kvadratmeter!

Efter shopping hinner jag även en sväng till lampmarknaden och kan handla på mig lite nya lampor till lägenheten. De befintliga är katastrofala...
Vid 15.30 får jag träffa min nya hyresvärd för första gången och det visar sig vara ett äldre par i 45-års åldern, herr och fru Kawahara. Herr Kawahara är COO för Olympus China.
Efter snabb inspektion så kräver jag att nio trasiga halogenlampor ska bytas samt att kakelfogar i duscharna ska renoveras samt naturligtvis att de ska hämta upp gamla tjock-TV apparaterna och de gräsliga taklamporna. Kakelfogningen är ett måste om man ska undvika problem under hyrestiden. Kineser bygger utan bakomliggande fuktspärr och använder inte silikon så flitigt underhåll är nödvändigt.

Inga kommentarer: