måndag, augusti 20, 2007

Biltrafiken flyter men ingen skillnad på luften...


Bilparkeringen på jobbet inte ens halvfull och bilarna
som står där har alla jämna slutsiffror. Som synes är dock
inverkan på luften minimal. Inte mycket till blå himmel...


Landar i Peking vid 13:00 och får lift med Fredrik E (som var på samma plan) in till stan. Fredriks bil har ett registreringsnummer som slutar på jämn siffra vilket gör det OK att köra denna dag.
Trafiken flyter inte oväntat perfekt med hälften av bilarna parkerade. Kineserna respekterar förbudet oväntat bra (antagligen för att det bara är ett fyra dagars experiment denna gång).

Tyvärr är dock inverkan på luften minimal. Idag är det måndag och försöket har pågått sedan i fredags så det borde märkas något men tyvärr inte. Detta bekräftar väl bland annat att en stor del av Pekings luftföroreningar kommer från grannprovinser (precis som är fallet med Hong Kong).
Försöket när det gäller framkomlighet får dock anses vara en succé och trafiken flöt lika smidigt som jag minns från 2003 så att denna typ av begränsning lär implementeras under OS är nog tämligen givet.
Lämnade jobbet 18:56 och var hemma 19:15 vilket är rekord under mina 2,5 år på plats vid denna tidpunkt och bara ca 4 min långsammare än med motorcykel.
På vägen hem kunde man också notera några kreativa fuskare. Dels de som tagit bort nummerskylten (tämligen uppenbart) och dels några som täckt över sista siffran med en CD-skiva(!).

Inga kommentarer: