onsdag, augusti 15, 2007

Skillnader på Business & Business


Hotellrum 689, Business rum, Amaranten

Arbetsplatsen på detta "business-rum"

Balkongen med charmig? möblering. Till vänster den helt
nödvändiga dörren för att reglera ventilationen av rummet


Dags att bo en natt på hotell då lillebrors lägenhet är fullbokad. Vi har avtal med hotell Amaranten som ligger bra och bekvämt till på Kungsholmen nära blå linje till Kista. Får besked att de enbart har "Business-rum" kvar men att jag fortfarande skulle få avtalspriset.
Får rum 689 som visar sig ligga i hörnet på översta våningen och hoppas på en positiv överraskning.

Vad som möter dig när du kliver innaför dörren är dock inte riktigt vad du hade förväntat dig.

Pippig-gula väggar med glasfiberväv, en 16" tjock-TV på skrangligt stativ, två separata IKEA sultan-sängar med gröna överkast med brännmärken, hälften av taklamporna trasiga, och en arbetsplats utan stol, inga eluttag vid skrivbordshöjd samt som kronan på verket en icke fungerade ventilationsanläggning.
Lyckas dock få ner temperaturen till 18 grader framåt 04.00 på morgonen efter att ha dörren till balkongen öppen från kl 20.00 på kvällen.
Det är lätt att glömma skillnaden på service mellan Asien och Sverige när man inte bott på hotell hemma på länge.
Dock var personalen mycket trevlig, lobbyn är bra (inlockare) och utcheckningen är grymt snabb.
Just ja, glömde nästan sista chocken när jag skulle ta hissen till frukosten vid 07.30. Hotellet har två hissar som tar max 4 personer var och styrsystemet är helt under isen. Hissen stannar på varje våning på vägen ner oavsett om någon står där eller ej (läs blivit upplockad av den andra hissen), är ruskigt långsam och saknar tvångsstängningsknapp.
Plötsligt längtar man grymt mycket efter de marmor- och rostfritt-inklädda, ultramoderna och snabba Mitsubishi-hissarna som tar mig till 28 våningen på Palm Springs på en bråkdel av tiden det tar att åka dessa 6 våningar på Amaranten.

Inga kommentarer: