torsdag, december 04, 2008

Teambuilding, vinterkylan drar in över stan


Stadig Katonesisk frukost, Preserved Eggs and Pork Porridge

Öppet 24h och trevligt låga priser

Inte en hotellobby utan lobby till en av
Party Worlds KTV-anläggningar i Peking


Karaoke på Party World

Den glada polisen finns på anslag i varje KTV-rum och
ger som vanligt handfasta förmaningar


Inomhussport nummer ett (åtminstone för teambuilding), Bowling

Del av hot spring-anläggningen

Lokalt band underhåller på Golden Jaguar

Intressanta råd. Aldrig mixa ostron & öl eller Sashimi & öl.
Mina kollegor bytte genast till te respektive rödvin efter att ha läst detta


Väl hemma igen får man svart på vitt att det är vinterns kallaste dag med råge

Idag var det dags för en äkta kinesisk teambuilding med mitt gamla projekt-team som arbetade mycket intensivt ihop under första halvåret.
Vår sekreterare Quency har satt ihop programmet. Då första rejäla köldknäppen drog in över stan idag så ströks vandringen på muren från programmet.
Istället börjar vi med kinesisk frukost på ett lokalt hotell innan det blir Karaoke på ledande KTV kedjan, Party World. Första gången det är KTV före lunch för mig. Kineser generellt älskar KTV och mina kollegor är inget undantag så det blir 3 timmar med i huvudsak CN/HK/TW ballader. Ett av mina bidrag blir Gimmie Gimmie Gimmie med Abba och förutom smickrande applåder får jag även redan på att denna låt är också är populär i Kina men med kinesisk text...
Med hesa stämmor fortsätter vi sedan rakt norrut till en av de otaliga hot springs som finns här i stan. Den vi har valt (Hot Spring Leisure City) hör till de största jag sett och ligger strax söder om 6:e ringvägen i norr. Innan vi provar hot springs blir det dock en sväng med inomhus-sporten nummer ett, Bowling. Alltid kul när man lyckas slå en strike.
De heta källorna visade sig vara ett antal pooler, uppbyggda i en hall av storlek motsvarande ishockeyhall. Oklart om vattnet här verkligen kom från heta källor eller från prima kinesisk kolkraft...
I vilket fall skön avkoppling.
Dagen avslutas sedan med buffémiddag på Beijing Jaguar, vilket visar sig vara typ smörgåsbords med allt från lokala kinesiska rätter, till struts (Australiensk tema på restaurangen), italienskt och Sushi.
Riktigt kaffe och Häagen Dazs glass bland efterrätterna.
Väl hemma visade väderstationen att vinterns kallaste dag hade inträffat strax för kl 21 på kvällen med en köldfaktor på -17 grader, burr!

Inga kommentarer: