onsdag, maj 02, 2007

Från grottor till lägereld


Soluppgång i dimma (inte smog) vid Li-floden

Silver Cave har ett antal vackra kalkformationer

Stalagmit som kallas för paraplyet

Gruppen, en tysk, en svensk, två sydafrikanskor,
en australiensk guide och två kinesiska guider


Vy från starten vid Yangdi


Dags att lämna dagsbesökarna längs Li-floden bakom sig
och börja klättra in bland bergen

Med två mates med på turen så finns det gott om snacks...


Campingplatsen

Fullmåne som reser sig mellan bergen,
sprakande lägereld i förgrunden


Lite hjälp för att orientera sig, start i framkant
av bilden med färja över Li-floden


Dagen startar med en sväng till Silver Cave som är en av de fantastiska grottor som skapats genom årens lopp. Tyvärr har kineserna en förkärlek till att installera kulörta lyktor överallt så de känns inte så naturliga som de borde. Dock fortfarande sevärt och bästa grottan jag besökt sedan Little Karoo i Sydafrika 2004.
Efter en lunch i stan är det dock dags att ge sig ut på en av veckans höjdare, camping trek i bergen mellan Yangdi och Xingping.
Till en början gott om folk då detta är en klassisk promenad längs Li-floden men vi efter ett par kilometer lämnar vi övriga turister och ger oss in bland sockertoppsbergen. Första stopp blir hos en bonde som kallas "friendly farmer" och erbjuder svalkande vatten tillsammans med färsk frukt. Dagens etapp inkluderar 333 höjdmeter och temperaturen ligger konstant över 30 grader så rätt så svettigt kan jag försäkra.
Slutpunkten är dock väl värd besväret. En helt egen liten sjö inklämd bland bergen med perfekt gräsmatta för att sätta upp tälten. Efter god middag kan du inspireras av hur fullmånen reser mellan topparna medan du ligger på rygg och njuter av den svala kvällsluften.
Ett otroligt långt steg även mentalt från vardagen i Peking!

Inga kommentarer: