måndag, maj 07, 2007

Premiär för sandaler


Fotavtryck efter vad över flod utanför Xingping, Guangxi

Peking välkomnar dig med närmare 30 graders värme och sol. Så barfota i sandaler säsongen är härmed officiellt invigd för säsongen 2007. Otroligt skönt att vakna upp till.
Naturligtvis blev det sent från flygplatsen igår då bagaget i 9 fall av 10 alltid hamnar på fel band när du flyger inrikes i Kina och det finns mer än ett band på flygplatserna...
Det går att förstå logiken när man antar att en bagagetjänsteman bara har betalt för att köra bagaget från A till B. Ju snabbare han tömmer bandet desto större chans att få lite vila innan det är dags för nästa hämtning. Om det sedan står på tavlorna att bagaget ska levereras på ett viss band så är ju inte det hans problem (med kinesisk logik).
Efter att haft fotoutbytesträff med mina sydafrikanska vänner så blir det dags för sen lunch med min språklärare, Ella, som också hjälper mig att fixa körkortsfoton av rätt sort. Bakgrund och storlek är naturligtvis väldigt viktigt men alla bilder går igenom photoshop hos lokala fotografen så inga problem.

Inga kommentarer: