fredag, maj 18, 2007

Tropical Spring, alltid blött


Poolen strax innan det börjar, lugnet råder


Direktiv ges av tradition alltid med flygfokus

Något senare på kvällen...

På plats i Hong Kong. Startar som vanligt försenat med Air China och landar sent men vad gör det när du har semester. Glider igenom passkontrollen och går direkt till DGC-butiken i terminal 2 för att pricka av delar av inköpslistan. Prylarna finns hemma som förväntat.
Nästa stopp enligt rutinen är Red för en bit mat och njuta av utsikten mot fastlandet från takterassen. Tredje stopp är bokhandeln i IFC och fjärde stopp är inte oväntat stamstället Johnny's.
Efter det är det dags att spana in hotellet och lasta av sig varorna. Blev inte oväntat uppgraderad till Suite av GM Helene och klart mysigt hotell. Ingen strålande utsikt bakom time square men bra och du kan promenera till det mesta.

Efter ombyte till sedvanlig tropical spring outfit så är det sedan dags att leta sig ner till Royal Hong Kong Yacht Club. Detta är en skandinavisk fest med svenskarna är i klar majoritet. Det sägs att det finns ca 1000 svenskar i HK och det kan säkert stämma. Kul att se ålderspridningen här. Svensk-kolonin i Peking är mycket mer homogen. Det soliga vädret har bytts till regn (det är regn-period i HK) men just för denna fest är det ingen nackdel.

Inga kommentarer: