måndag, maj 23, 2005

Chicken fingers vs. Chicken feet. Same same but different

Måndag morgon och tuff start med extra språklektion för kompensera lediga fredagen mellan 08.00-09.00. Dock otroligt effektivt med privatlektion måste erkännas. Vid 09.00 kommer Johan Persson och Jörgen Frejd till vårt kontor för första gången. Riktigt kul med besök med mjukis-kollegor och deras besök är mycket uppskattat av mina nya kollegor här nere.

Efter en lång dag åker vi direkt från jobbet till HouHai för att äta middag vid sjön.

Hittar en trevlig restaurang och vi bestämmer oss för att testa hund och lite andra intressanta rätter. En extra överraskning blir dock Jörgens val av Chicken fingers med chili. Kineser gör ingen skillnad på fingrar och tår men för oss är skillanden betydande. Så istället för som förväntat strimlad grillad kyckling filé får vi in kycklingfötter modell större med ben och allt.
Jag har tidigare käkat kycklingfötter och det går att få ner men då är det "urbenade" vilket inte dessa var.
Nåväl en erfarenhet rikare blev vi. Tyvärr blev vi ytterligare en erfarenhet rikare när Johan blev av med sin laptopväska med laptop, mobiltelefon och anteckningsbok. Vi hade alla våra datorer med oss då vi kom direkt från jobbet men Johan satt ytterst och vi förstår fortfarande inte riktigt hur de gjorde för att göra bytet (halvvägs in i middagen insåg nämligen Johan att väskan vid hans fötter var väldigt lik hans egen men helt tom...).

Efter denna trista erfarenhet testar vi malt-whiskey sortimentet på Centro och lyssnar till Ana för sista gången (hennes sista kväll).

Inga kommentarer: