lördag, maj 28, 2005

Gongfu-show, kostymbutiker & cykelservice

Min cyklar har visat vara i behov av lite service. På herrcykeln snurrar tramporna när du släpper fötterna från pedalerna och på damcykeln har låset slutat att fungera. Nåväl efter att du tagit till butiken och förklarat dig så blir allt servat och nytt lås monterat utan knussel och utan kostnad. Rekar lite efter barnstolar och konstaterar att bra modell som också går att förvandla till cykelkorg för pakethållaren kostar 40 kr så får skicka Petter & Malin hit för uppgradering när det kommer ner.
Nästa stopp är skräddarbutikerna. Dessa ligger lite anonymt i ambassadområdet nära Ritan Park. Helt anonyma grå byggnader med entré i mitten av huset. Väl inne finns det gott om små butiker/bås med alla kända märken av dam- och herrkläder, handväskor, skor mm.
Får med mig ny kostym och nya solglasögon som är tänkt att användas på nästa veckas bröllop för Tom&Lena utanför Strömstad.
Laddar om med lite dryck i lägenheten innan det blir taxi till weekend market (även kallad dirt market) där jag hämtar upp mina tavlor med svartvita foton som jag specialbeställde när Josse var på besök. Det blev otroligt bra!

Efter denna ansträngande shopping blir det middag på japansk restaurang vid Chaoyang park västra sida (i närheten av Jenny Lou´s). Stället heter 4 seasons och har buffé på lördageftermiddagar. Bara att beställa in allt vad du orkar av japanska specialiteter för under svensk hundring.
Kvällsaktivitet blir Gongfu-show (japp Kungfu heter Gongfu på kinesiska) på ett ställe som heter Red Theatre. Gott om turistbussar som glider dit och priser på biljetter startar på hyffsat höga 320 kr per person. Går dock dit med Angela som har guide-cerifikat (alla certifierade guider går in gratis på alla teatrar, naturparker, turistattraktioner etc.) som förhandlar och talar om att hon har en grupp från Sverige (rui dian på kinesiska) som hon guidar. Vips är priset 86 kr.

Showen är grymt bra, bland det bästa jag sett i Kina så här långt. Bra ljud, bra story och avancerad scenutrustning som inte ligger efter dramatens scen hemma i Stockholm.

Inga kommentarer: