söndag, maj 22, 2005

Söndag i Hong Kong, streama vinnare i melodifestival

Kommer hem framåt sex-tiden på morgon så passar lagom att slå på P3 på webbradion och lyssna av sista delen av melodifestivalomröstningen. Tydligen blir det Grekland som vinner. Efter fem timmars sömn är du redo för nya upptåg och utnyttjar fördelarna med ett organiserat samhälle så vi börjar med att glida ner till Airport Express och checkar in på planet samt bagaget så allt det är fixat. Sedan är det bara att glida in en timme innan planet går och hoppa på tåget.
Efter att ha blivit av med bagaget förutom den nya kameran och väskan tar vi oss vidare ner till bussterminalen. Hong Kong är staden med gångbroar överallt och på de som är under tak men ej luftkonditionerade är det tjockt filipions som har ledig söndag förmiddag från barnflicke-tjänsterna. En otrolig ljudvolym från alla dessa damer kan jag försäkra.
Vi tar bussen tillsammans med Jazz till beach på andra sidan ön (Stanley) som visar sig vara mycket trevlig. Efter lite stärkande dagen efter mat blir det en kort vandring genom Stanley Market som är en typisk helgmarknad liknande Portobello Road i Notting Hill, London så tar Dompa och Jazz ett kort dopp i havet innan det är dags att ge sig av till flyget igen.

En grymt skön helg i Hong Kong är över men det blir fler resor hit!

Inga kommentarer: