fredag, maj 06, 2005

Helvetisk bussresa och sten så långt du ser

Vi kom iväg kl 19.00 som utlovat och börjar bra med motorväg men snart visar det sig att stor del av denna är under omkonstruktion då entreprenören fuskade med för lite cement. Naturligtvis blev de avslöjade i slutändan och enligt medresenärer blev ansvarig skjuten (snabb rättvisa) men tills vägen är ombyggd på riktigt sätt gäller gamla småvägar över berg och genom dalar. Sträckan är nog inte mer än 35 mil men tar drygt 7,5 h.
Min rutin är att försöka sova och absolut inte titta ut (samt inte sitta längst fram eller längst bak). Detta funkar bra men flertalet andra lyckas inte sova en blund och försöker mentalt köra bussen åt chauffören. Rutin är att göra all omkörningar i kurvor (vägen är bredast där) och så länge alla fordon använder lyse är detta i teorin rätt säkert. Tyvärr använder inte gamla traktorer med tändkulemotor och överlast detta så risken är fortsatt betydande.

Nåväl till slut når vi Kunming vid ca 02.30 och belönas med sovmorgon till 10.00.

Efter frukost väntar ny buss till Stone Forest ca 10 mil bort och hit finns sedan 2003 en trefilig motorväg större delen av sträckan.

Onekligen ett intressant landskap som känns lite som en korsning av Kuopervagge (stendal i trakterna av Kebnekaise) och raukområden på Fårö.

Inga kommentarer: