lördag, juni 18, 2005

Kinas dyraste kubbspel, Saké hos Ib & Maiko

Drog ner till Silkan för att byta min klocka och samtidigt skaffa en till med automatiskt urverk till farsan. Fixar en lättläst och tydlig Lange & Söhne med tydligt datum. Vår provköra den en vecka och se att den håller måttet innan den åker med hem.
På vägen hem ringer jag Katarina (bild-lärare på internationella skolan) och blir inbjuden till Kubbafton med picknick på hennes innergård.
Katarina har en rätt kul liten lägenhet på ca 45 kvadrat men klurigt disponerad inklusive matsalsbord som hissas upp (och ner) elektriskt ur golvet. Dock kan inget packsystem i världen bringa ordning på gästande barnfamiljer (vilket jag själv snart också kommer att uppleva) men det är också en del av charmen.
Spelar kubb för första gången på säkert ett år känns det som och spelet är här tillverkat med 20 cm kastpinnar istället för 30 cm så blir en lite större utmaning att träffa kubbarna. Hela spelet är tillverkat av en lokal snickare som ville ha 300 RMB för besväret vilket känns som ungefär dubbla Shell-mackspriset hemma. Ytterligare en vän från Yunnan-trippen dyker upp, Tina, som också visar sig vara sugen på en resa till Tibet så nu gäller omplanering för Tibet, Q3-2005.

Hemma igen blir det ett besök hos Ib och Maiko som bjuder på Saké som Ib ursprungligen gav Jan Pamp i gåva men han aldrig öppande. Men där missade Jan något för flaskans innehåll var helt OK. Vi planerar samtidigt ihop vår gemensamma semester för 7-10 juli som nu kommer att gå till Inre Mongoliet istället för Tibet. Får ihop en rätt bra rutt som jag ska bolla med vår guide Caroline under nästa vecka.

Inga kommentarer: