tisdag, juni 07, 2005

RUP, Counterstrike team och improviserad middag (pytt)

Landar 06.40 på morgonen lokaltid och av någon anledning landar Finnair ute på plattan så en dyrbar kvart försvinner på att åka buss in till terminalen. Väl där faschineras du över köerna för att komma igenom passport. Lyckas komma fram till att optimal passage tar 25 sekunder om passkontrollanten är någorlunda alert och resenären har alla papper på plats. Trots denna effektivitet så fastnar du lätt 15 min här när ett par A340 har landat med kort intervall men istället finns alltid bagaget på plats och väntar på dig.
Väl igenom allt detta står firmabilen och väntar troget på mig och det blir resa direkt till kontoret. Kl 09.00 drar sedan RUP-kurs igång (tre fulla arbetsdagar) och lite tungt att sitta med och vara glad och motivera ens kollegor genom ett sådant maratonpass.
Vädret är hyffsat osäkert denna vecka med mix av åskskurar som plötsligt uppstår och framförallt sveper bort alla lediga taxibilar från gatan men tar mig in till Kerry Centre och möter upp Peter som är pojkvän till Ullis (tjej jag bland annat for till Lofoten med förra året). Peter är VD för bolag som driver professionellt Counterstrike team och åker världen runt med dessa samt sätter upp spelservrar och säljer "Counterstrike approved datorer". Inte oväntat är Asien en växande marknad och då särskilt Taiwan & Kina. Efter att prata om kul? saker som dessa i en timme så kommer Petra förbi med händerna fulla av shoppingkassar.
Efter att ha gjort sig av med dessa och tagit några drinkar försöker vi hitta ett öppet kök efter kl 22.30. Det visar sig inte helt lätt men på W säger servitrisen att det är lugnt. När vi sedan tagit in maten dyker kyparen upp och meddelar att kocken gått hem men att det finns pommes frites. Vi lyckas dock övertyga honom om att Pytt i Panna är lätt att göra och det visar faktiskt att han får till en helt OK sådan efter lite pysslande.

Efter denna middag kan åka hem till välförtjänt vila.

Inga kommentarer: