lördag, juni 25, 2005

Midsommar blev svensk...

Först en liten uppdatering från fredagen. Kom till ambassaden vid strax före 16.00 tillsammans med Björn W. Det var gott om folk på plats i trädgården mellan ambassadbyggnaden och personalbostäderna och majstången var hyffsat uppe. Passade på att hälsa på ambassadören som dagen till ära gick runt i rosa skjorta och hälsade på gästerna. Det visade sig att vi saknade papptallrikar till vår medhavda picknick med det trollades snabbt fram och levererades av ambassadören personligen!
Petter, Malin och Sonja hade tagit med sig Västerbottenost, Leksandsknäcke, sill och potatis samt nubbar så riktigt trevligt att fika i gröngräset. Ib & Maiko samt min guide från Yunnan, Caroline anlände något senare. Caroline hade med sig otroligt goda russin från Kashgar (oas-stad som ligger nära Taijikstan mao väldigt långt bort).
Vid strax efter 17 började det regna (känns igen)? men jag och Caroline lyckades få lift till Centro bar i Kerry Centre. Väl på plats tog i ett fönsterbord och dukade upp sill, russin, potatis, bröd, nubbar och beställde in drinkar. Inte många hotellbarer hemma där du kan starta en liten privat picknick på en hotellbar.
Caroline visade även bilder från sin senaste tripp och förslag på rutter för turister, tror nog att jag kommer att göra någon av dessas turer då det såg väldigt mycket ut som svenska fjäll i några av dem.

Avslutade med att ta en öl på Big Easy där även Björn W anslöt. Kul att bjuda barchefen Sally på Pors-snaps...

Inga kommentarer: