söndag, februari 12, 2006

Bagdad-stämning återvänder, Xinjiang-middag




Tidig morgon för att fånga soluppgången över byn. Dock är vi inte först ut ur husen. Det första du möter när du öppnar den gamla träporten och kliver ut på gatan är en irriterad kines med stor kamera på stativ. Tydligen har någon lokal fotoklubb från Peking åkt ut för att fånga morgonljuset så säkerligen 20-tal kinser med stativ som letar motivmöjligheter i omgivningarna.

Fotar även av de förfallna husen, blir lite sugen på att bli ägare till en courtyard. Skulle vara en perfekt tillflyktsort från smogen och stressen i Peking att åka upp till 1 gång per månad.

Efter frukost kollar vi närmaste dammen ihop om skridskois men den visar sig vara tömd för underhåll så skridskoabstinensen får vänta till nästa vecka.

Väl hemma igen är det dags att uppleva finalen på kinesiska nyåret (dagen för den röda lanternan) vilket innebär ofattbara mängder fyrverkerier igen. Särskilt intressant är att stå i fönstret och se pjäserna skjutas upp rakt nedanför dig på gatan. De når lagom upp till fönstret så fint skådespel.

Middag med Caroline på Xinjiang-restaurang i närheten. Helt grillat lamm-ben för 10 kr. Fullständig middag för 2 inkl. en öl kostar 48 kr.

Inga kommentarer: