onsdag, februari 01, 2006

Till havet, överbokad buss (igen)

Efter att ha haft en något klaustrofobisk resa i minibuss upp till Dalat hade vi för dagens resa ner till Mui Ne (drygt 5h) bokat plats 19-20 i en långdistansbuss (open tours). Väl framme vid bussen är den dock inte oväntat redan full och sålunda överbokad. Säljaren slår dock efter lite tjat av 10% på priset och hämtar upp två plaststolar från restaurangen utanför bussterminalen och sätter i mittgången och säger "bara för 2h sedan är det ny buss". Naturligtvis tar det mer än 3h men ändå betydligt mer plats än i minibussen upp och hinner läsa klart "Mr. China, Tim Clissold" som är en riktigt bra bok om att göra JV-affärer i Kina. Redan på mina drygt 10 månader här så känner jag igen flertalet av exemplen från mina egna upplevelser.

Vid 14.30 är vi äntligen framme vid Victoria Phan Thien Resort och kan checka in i vår egna bunglow vid havet.
Efter en avkopplande1h massage i SPA-avdelningen med ljudet från havet utanför så blir det räk-buffé vid restaurangen. Trevligt med Franska expat-kockar som ser till att särskilt efterrättsavdelningen med allt från fantastiska sorbet-glassar till kakor håller över standard asien-nivå.

Avslutar med att ligga solstolen och titta på stjärnfall medan du lyssnar till havet som rullar in mot stranden. Ruskigt avkopplande, särskilt efter att ha kikat på vädret för Peking på CNN, -3 grader...

Inga kommentarer: