lördag, februari 04, 2006

Saigon inklusive dess svar på Maggies

Enda hela semesterdagen i Saigon inleds med kort promenad från charmiga Majestic hotel till det inte fullt så trevliga Bong sen hotel. Promenerar sedan vidare Dong Khoi gatan upp till katedralen och postkontoret. Längs vägen finns det gott om gallerier med diverse varianter av konst (se även foto längre ner). Slår till på cyklande damer med hattar att komplettera min svartvita fotokonst i Peking.
Knatar vidare till Saigons svar på silk-street innan det blir ett intressant besök i gamla presidentplatset. Verkligen som att gå rakt in 60-tals-design. Vissa rum är helt orörda sedan kapitulationen 1975.

Nästa stopp är War Remnants Museum, som är sevärt. Särskilt dokumentär delarna kring krigsjournalister och propaganda.

Efter grymt färsk bagel på Au Parc café så blir det hemgång för ombyte inför lördagkväll i Saigon.
Första stopp blir lokal vietnames på taket till Temple Club. BBQ direkt vid bordet blir perfekt innan det är dags att gå en trappa ner till Temple Club som är en typisk fransk/indisk herrklubb i känslan med tegelväggar, mjuka skinnsoffor och dämpad musik. Dock stänger de som allt annat 24.00 så blir att ta en taxi till Apocalypse Now som onekligen är Saigons Maggies och verkar vara öppet till ca 02.00. Stället har till och med grillad korv med bröd, klassisk mat för småtimmarna och är inte oväntat packat med delar av Saigons Expat-community.

Inga kommentarer: