lördag, februari 18, 2006

Pekings Sälen inte riktigt klart än...



Överst, utsikt från huvudbacken mot runda restaurangen till vänster för 2500 gäster och i mitten byggnaden för klädskåp/skiduthyrning. På parkering stod idag 38 st fullstora bussar vid lunchtid...
Mitten övre, ofattbart med folk i backen runt lunch och lika ofattbart att alla mer eller mindre står stilla och pratar med varandra mm.
Mitten nedre, skönt sätt att bogsera sin skidor, notera att skidbromsarna ligger i...
Nederst, del av uthyrningsdelen med några av kläd/sko-skåpen.



Tidig morgon med samling vid Lido klockan 07.45 för skidåkning till helt ny skidanläggning bara 80 km från stan i nordöstlig riktning. Stället heter Yuyang Ski Resort och ser mycket lovande ut i broschyren. Som vanligt i Kina blir det stort när det tar i. Vad sägs om restaurang för 2500 gäster och omklädningsrum/uthyrningsdel på 9000 kvadratmeter!
Vi får loss biljetter som inkluderar hyra av utrustning och liftkort för 90kr. Anledningen till detta pris är dock att väl på plats är typ 15% av backarna byggda och 10% av dem byggda.
Utrustningen är dock fräsch. Mina tjeckiska vänner (Tomas och Dagmar) fick helt oanvända hyrpjäxor. För egen del blir det premiär för mina Burton-pjäxor och snowboard för andra gången i mitt liv.
I dessa platta breda backar är snowboard helt klart en vinnare och du får bra motion av att gå upp för backen efter varje åk då liftarna är grymt långsamma och blockerade av kineser som står på skidor för första gången.
Vi åker tillbaka något tidigare än väntat då mina vänner som arbetar på IKEA måste jobba lite extra för att få klart varuhuset. Varuhuset vilket jag tidigare skrivit om är det näst största i världen efter kungens kurva och ska öppna senare i vår. Dock har de ännu inte fast ström utan enbart byggström från egna elverk. Att börja gräva för fast el utan Wang Jings borgmästarens tillstånd går dock inte för sig och han kan inte ge tillstånd innan han fått OK från Pekings borgmästare.
Som läsare av "Mr. China" känner man igen sig i dessa typiska kinesiska fenomen.

Väl tillbaka i Peking hinner vi dock med en sen lunch på tyska restaurangen i Soho, Die Kochmützen som serverar HB och tyska rätter såsom grönkål, potatis och kassler. Rätt stabbigt men kan smaka bra efter en dag i backen med strålande sol.

Inga kommentarer: