söndag, maj 21, 2006

33 km på cykel genom stan


Gott om metare längs houhai även om skyltarna
tydligt anger fiske förbjudet.



Resterna av ett hutongkvarter. Kvar är den slingrande gatan
samt rakt fram i bild, en publik toalett.



Johan och Jenny framför Mao-porträttet


Solen bryter igenom diset med de röda flaggorna i förgrunden.

Efter behövlig sovmorgon tar vi rejäl brunch på Soupmart café. Sedan blir det dags att försöka hitta Urban och Nikis cyklar som de lämnade kvar i cykelförrådet till Park Avenue. Enda instruktionen är att är av märket "Beter" (inte Better) och en är låst med ett rött lås. Efter 10 min letade lyckas vi dock finna dem under ett rejält lager av damm och med tomma däck. Dammet fixar dock vakten i garaget och utanför porten finns den ambulerande cykelreparatör som lånar ut en pump för 1 kr.
Dagens introduktionstur som visar sig bli drygt 3 mil går via Sanlitun till svenska ambassaden och sedan genom hutongerna runt klocktornet till Houhai och runt sjöarna.
Vid den bortre blir det ett stopp på Water Nymph Café som numera även har fått till sin uteservering (som så ofta är denna i form av sköna soffor).
Därefter söderut runt förbjudna staden och ut genom porten med Mao. Sedan vidare Chang an mot Oriental plaza (cykla mot trafiken på trottoar går utmärkt).
Efter ytterligare några hutonger gör vi ett stopp på silkan för att kolla av läget. 2GB Memorystick Duo är nu nere på 360 kr.
Avslutar med middag på Kagen och tar denna gång deras hotpot som också är mycket bra.
Väl ute på gatan igen konstateras att de tre cyklarna är numera två trots att alla var låsta runt ett träd...
Dags att fylla i förlustanmälan hos försäkringsbolaget (igen).

Inga kommentarer: