En liten berättelse om 4 år i Peking och hur vardagen på plats kan gestalta sig. Samt en sväng till Tokyo, en sommar i Europa & Nordamerika, ett längre äventyr i Singapore och en flytt till Kalifornien.
tisdag, maj 23, 2006
Het Sichuanmat, myndighetsbutik
Caroline, vid tempel på Wu Dang Shan.
Förhoppningsvis kommer matlagningsklassen igång under juni månad.
Caroline fortsätter med sitt tema, upplev etniska restauranger i Peking. Idag är dags för Sichuan (den södra provinsen som är omtalad för sin starka mat). Stället ligger längs Chang an och delar lokal med Chang an Theatre (där du kan se tex opera), på No. 7 Jianguomennei Dajie.
Själva restaurangens namn är Yu Xin, och här är det privata rum som gäller då stället verkar locka till rejält högljudda kineser som efter lite maotai kan nå oanade ljudnivåer.
Efter maten tar vi oss runt hörnet till Sichuan-provinsens representationskontor i Peking. Där har de även en liten butik som säljer allt från sidenkuddar till de olika kryddorna som ger maten dess speciella smak.
Avslutar med några drinkar på Suzi Wong då det idag är uppehåll och mao en perfekt kväll för takterassen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar