tisdag, maj 16, 2006

Värsta dammet


Kamera-analys, vid Wu Dang Shan.

Värmen håller i sig och det är riktigt tryckande inne såväl som ute. Det lovas också åska till kvällen. Det visar sig dock bli lite si och så med regnet som verkligen hade behövts. Åker direkt till Taiwan-restaurangen Shinyeh som ligger inklämd mellan inneställena Cargo och Angel. Helt OK som äts tillsammans med Jenny som är på besök från London så ges möjlighet att utbyta erfarenheter kring expat hör vs. där.
Jenny verkar vara rätt nöjd med London så här långt och anser att luften är ren där. Nåja allt är ju relativt. Dock kan man lugnt konstatera att detta år inte startat som myndigheterna hade tänkt sig. Har varit ovanligt dålig luft. Enligt uppgift har det vara lika många dåliga dager de 3 senaste månaderna som hela förra året.
Idag är inget undantag och det går bokstavligen att smaka på dammet. Ungefär som när du vårstädar garaget hemma och sopar ut allt damm. Här dock skillnaden att hela staden på 14 miljoner smakar damm.
En bidragande orsak är naturligtvis all byggnation. Alla projekt går för fullt då det sägs att efter 1/1-2007 får enbart inre arbeten göras för att städa upp staden.
Något som jag inte såg knappt alls under förra året men som nu pågår bokstavligen i varje kvarter är också att trottoarer och cykelbanor bryts upp och görs om.
De har tidigare i allmänhet varit rätt knackliga och ojämna då husen längs trottoarna har byggts om i omgångar.
Nu satsas det dock på byggas vad som hemma skulle anses vara en gågata längs med många vägar och nya träd planteras etc.
Vi får väl se om de hinner få till det inför det magiska 8/8-2008...

Inga kommentarer: