fredag, mars 17, 2006

Första skiddagen på ett antal år, det straffar sig alltid





Upp hyffsat tidigt så du hinner iväg och hyra din utrustning. Det blir telemarksåkning denna gång vilket passar dessa relativt snälla och breda backar väl.
Jag och Anders tar oss hela vägen upp till toppen som kräver omänskligt lång sträcka med släplift och det visar sig när vi kommer fram, ligga helt i moln.
Resten av dagen blir i de lägre regionerna och solen orkar inte riktigt igenom någon gång denna dag.
Lunch i Centrumhuset där en Gulashsoppa kostar 44 kr och ett glas lingondricka 22 kr!
Vi håller dock ut hela dagen och kan ta en välbehövlig bastu på värdshuset vid 17-tiden. Bastun är nämligen bokad från 18.00 och att boka den kostar 1100kr(!). Japp man kan som sagt ta betalt här uppe.
Efter att blivit uppsnyggade så blir det promenad till Högfjällshotellet som ligger 1,7 km bort bilvägen men betydligt närmare (men ack så många höjdmeter) om du genar lite här och var genom snön.
Barer och restaurang fick inredning från ROOM i Stockholm i början på 2000-talet och även om en del har blivit slitet så finns grundtänket kvar. Förvånansvärt mysigt med andra ord.
Matsalen på hotellet som enbart har öppet kvällstid heter Fleetwood's matsal och är mycket bra. Helt i klass med några av de bättre krogarna i Stockholm.

Bäst av allt på stället är dock det stora vardagsrummet utanför matsalen på säkert 180 kvadratmeter med de största sofforna jag någonsin sätt runt en öppen spis i mitten. Inga andra gäster hittar hit av någon anledning så bara att njuta i stora drag.

Inga kommentarer: