torsdag, mars 23, 2006

Yes, äntligen jobbat mig runt censuren


Hade en liten hackerafton med min nya laptop igår. Kan bara säga en sak. Har du väl börjat använda bakgrundsbelyst tangentbord så kommer du aldrig att sluta. Grymt smidigt för soffsurfande på kvällstid. Tack för det Apple.
Förutom detta har jag idag snokat mig fram till lite andra intressanta bloggar som jag vill dela med mig av:
Spännars Kinablog: http://spannars.typepad.com/
Älskade Beijing: http://alskadebeijing.blogspot.com/
Shanghai Expat: http://shanghaiexpat.blogsome.com/

Några har dessutom visat sig länkat till mig, oväntat och smickrande!

Dagens stora behållning är dock att censurmaskineriet inte ännu har lyckats stoppa:
http://www.anonymization.org

Så numera kan jag med hjälp av denna proxy faktiskt någorlunda läsa min egen och andras bloggar som tidigare varit filtrerat här i Peking. För att inte tala om folkets lexikon: Wikipedia, http://wikipedia.org

Tack för det!

Idag var annars vårdagen med stort V. Gårdagens nordliga stormvindar som blåste fram blå himmel igen har idag mojnat och det gick att njuta av runt 20 grader, blå himmel och knappt någon vind alls. Känns rätt bra efter en dryg vecka med konstant snö hemma.

Efter jobbet blev det direkt en sväng till trevliga Japanen Hatsun, där Michelle som jag lärde känna på vinmiddagen för några veckor har beslutat att introducera mig för hennes väninna Li Zi. Zi har en Master of Science i Organizational Pyschology (bara det lät ju tillräckligt intressant för att dricka några fruktdrinkar ihop).
Nu jobbar hon med att hjälpa huvudsponsorer till OS att kapitalisera på sitt sponsorskap. Detta och lite annat avhandlas på Palms, som visar sig vara smeknamnen på jazzklubben Lifestyle Plaza där jag bor. Lokala bandet med en minst sagt energisk kapellmästare från Hong Kong är helt klart snäppet bättre än vad Centro har lyckats erbjuda sedan Ana slutade förra sommaren.

Ursäkta den kanske inte helt klockrena kopplingen mellan artikel och halmgrisarna från landet. Ska försöka bättra mig framöver men de ser lite uppnosiga ut och kul att se att inte ens Kina kan klara att hålla internet så filtrerat som vissa myndighetspersoner tydligen önskar. Återstår att göra som Nordkorea i så fall (oktobersemestern går dit) och stänga igen helt men det är naturligtvis omöjligt för ett land som har ambitioner att bli det nya USA inom min livstid.

Inga kommentarer: