söndag, april 17, 2005

Dags för muren med omgivning a la SSSK

Drygt fem veckor på plats, dags att åter kika på muren. Denna gång väljer jag en heldagstur med Cycle China. Start kl 08.00 på en söndagsmorgon för gemensam buss med cyklar bakpå (och delvis inne i) bussen. Efter ca 1,5h transport framme vid Ming Tombs varifrån turen startar. Sedan är det guide, indelning enligt åktempo och följebil hela vägen.
Visst känns det inte så lite som SSSK fast på land? Så mao förstår ni att det passar mig perfekt. När vi kliver av står påpassligt ett antal lokalbor på plats och säljer torkade aprikoser och färsk frukt så även Kinas svar på 7-eleven för skridskolunch finns här.

Efter 2,5h/29km rätt tuff cykling längs vindlande småvägar och genom bondbyar kommer vi fram till lunchstället som ligger otroligt vackert i en dalgång med en damm bredvid. Härifrån är det också strålande möjligheter att besöka en relativt orörd del av muren vilket eftermiddagen ägnas åt. Stigning på drygt 350 m varav 300 på själva muren känns men att kamvandra på en mur är få förunnat och en otroligt härlig känsla.
Hit ska jag tillbaka även under andra årstider som vinter och höst.

Vid 16.00 är vi tillbaka vid lunchstället där bussen hämtar upp och efter 1,5h är vi åter i stan.
Enligt guiden är jag den första i Cycle Chinas historia som gjort 2 turer i rad men någon ska vara först.
Hela paketet med transport, guide, lunch och växlad cykel kostar 170kr.

Inga kommentarer: