lördag, april 09, 2005

Ny TV på plats och cykelutflykt på stan

Efter lite analys och konstaterande att Philips TV:n var >10 000 kr billigare i Peking än hemma i Sverige så slog jag till. Köpet gjordes igår, precis innan fredagsölen. Snabbt uppför rulltrapporna till plan 6, går fram till modellen och säga "ega" (denna där) och sedan den vanliga rutinen med att du alltid betalar för allt (oavsett om det är en skruv för 1 kr eller en TV för 17 000 kr) hos en dam i ett särskilt litet bås. Sedan visar du stolt upp stämplat papper (stämpel mycket viktig som vanligt i detta land) och vips får du din pryl. Hela köpet klart på max 15 minuter.
I detta fall dock lite klumpig att få med sig så levererades idag lördag direkt in i lägenheten. Ca 1h efter leverans kommer ett litet team från Philips som kollar att den är OK, skriver upp serienummer för garantin och har med sig "muskelkille" med slagborr om du önskar få den monterad på väggen. Beslutar mig dock för att behålla den på TV-bordet.
Som vanligt när något är nytt och fint förundras du över hur du stod ut med det gamla (you never go back to coach som de säger Seinfelds).
Nöjd med detta cyklar jag iväg för att lära mig ytterligare några shopping center och kvarter i ett soligt men blåsigt Peking.

1 kommentar:

Mats Lundgren sa...

Jodå, rätt bra. Lite mindre och smidigare, utvecklingen har gått framåt på 4 år. Får se var den hamnar när man kommer hem.
Analoga TV-nätet lär i vilket fall vara nedsläckt.