söndag, december 18, 2005

4:e advent, slaget på Wan Chai, kamerashopping

Klockan 02.15 kommer det ett SMS som lyder "Om du är utlänning och befinner dig i Wan Chai, lämna området inom 30 min". Strax efter 15.00 går polisen in och gör mass-arresteringar på 800 personer och flyttar dem en bit ut ur stan...
Onekligen schysst att skicka ut en varning.
Lugn dag även idag. Tar taxi ner till färjeläget, sista chansen att åka star ferries från denna terminal då landfill kommer att medföra att den snart ligger på land och istället byggs ny terminaler lite längre ut. Båtarna är dock inte förändrade sedan 1960-talet och ger ett kolonialt intryck.
Promenerar lite på fastlands-sidan till vi når Knutsfords steps där det ligger lite mysiga restauranger även om flertalet verkar vara stängda för service. Tar en brunch på ett japansk hak innan vi promenerar tillbaka i solen inkl en tur längs stjärn-piren som är Hong Kongs svar på paradgatan i Los Angeles med kända lokala signaturer inmejslade i promenadstråket.

Intressant att se exebition centre med patrullbåtar i stjärnformation ut från byggnaden. Tydligen försökte ett gäng uppretade sydkoreanska bönder storma stället tidigare i veckan genom att simma dit.

Drar vidare till Johnny´s för lite powershopping som bland annat blev 2 st T9 som ska hem till Sverige, lite fotoprylar till Petter och ett nytt kamerahus till mig själv. Det blev en Nikon D200 som känns grymt fin. Antagligen den första som sålts i Hong Kong också. Ska bli kul att testa den i Malaysia i nästa vecka.

På kvällen blir det Twister och mingel hemma hos Sabrina som nyligen flyttat in till stan. Trevlig lägenhet i gammal kåk, höst upp för ca 13 000kr per månad.

Vi tar en middag på schysst spansk restaurang, Ricos, innan vi avslutar med att se Arsenal-Chelsea på pub i LKF. Rätt bra match men startar vid midnatt så blir lite sent innan man är hemma...

Inga kommentarer: