söndag, december 11, 2005

Äntligen härlig kärnis! Skaffa Smoking för nyår

Söndag med strålande väder och hyffat svaga vindar. Möter upp Ullis vid Lamatemplet kl 10.30 och strosar runt där i en dryg timme. Gott om imponerande Buddhas och byggnader. Går sedan tvärs över gatan och in i Hutongernas vindlande gränder. Knappt 10 min tar det att leta sig fram till min favoritbar, Eje bar. Nu när det är vinter är dörrarna stängda och filter för fönstren för att minska kalldraget så svårt att tro att det är öppet. Varm choklad gjord på riktig mjölk och hembakade småkakor för 25 kr, lysande.
Vi tar sedan en taxi till trumtornet och promenerar ner till houhai genom andra hutonger. Kul att se att rejäl kärnis finns på sjöarna och att promenera på sjön ger nya perspektiv på många byggnader. Hur kineserna åker skridskor beskrivs tydligt i bilderna nedan. Trist med så mycket krossat glas, batterier och annat skräp på sjön men det är väl att vänta när den ligger helt omgiven av barer.

Vinkar av Ullis som ska ut på Peters "spelmässa" och tar en rejält krämig kaffe på Starbucks medan jag väntar på Caroline R. Tar en promenad över sjön igen och sedan taxi till Sanlitun för lite bra böcker på Bookworm inför semestern i Malaysia. Bestämmer mig även för att sy upp en kostym och smoking på Alices Taylor i Ya Show. Blir provning senare i veckan.

Avslutar med middag på Zone de comfort (med Cindi) som serverar Fransk/asiatisk crossover och ligger smidigt till i Lifestyle Plaza. Passar även på att boka julmiddag där för julafton då maten är helt OK och de har lite mer avskilda rum där du sitter på "golvet" men med hål för fötterna så att det inte blir olidligt.

Inga kommentarer: