lördag, december 31, 2005

Nyårsafton 2005, i värmen på Langkawi

Dags att checka ut från Sheraton Beach Resort vid 12.00. Lyckades fixa till lite gratis WiFi så vi får chansen att surfa rätt på ett hotell i Singapore. Beslutar oss för att prova the Scarlet som fått rätt bra kritik och är omskrivet i Malaysiska motsvarigheten till Sköna hem.
Tar sedan bilen vidare ner till Pantai Cenang, där Max har fixat hotell för oss. Priset är mindre än 10% av Sheraton men helt OK inklusive fungerande luftkonditionering.
Ser oss om lite i omgivningarna och försöker bland annat fixa middagsbord vid stranden utanför Casa del Mar men det är inte helt oväntat fullt. Den trevliga personalen fixar dock bord på Malaysiska restaurangen borta vid Sun Village.
Vi tar bilen dit och sätter oss till bords. Medan vi väntar på maten så kommer inte oväntat Marie från jobbet i Peking förbi tillsammans med David och deras gemensamma vänner (om 2 svenskar som känner varandra åker till samma ö så lär man ses även om man inte planerar det).
Efter maten fortsätter vi till Max och Carol för lite nyårsfirande och ännu mer mat. Kul att lyssna på Max historier medan de första gott nytt år hälsningarna börjar ramla in. Först ut är inte oväntat Johan och Jenny som är i Sydney.
Framåt 02-tiden drar vi upp till Jeffery Longs senaste "Sun"-komplex. En rustik bar med plank inredning från gammalt hus, en chill out del med restaurangen och en fräck bar med hotellobby stuk. Allt i samma komplex. Till detta kommer oväntat coola toaletter med vattenfall(!) inne som forsar förbi den tonade helglasvägen inne på varje toalett...
Snackar lite med Jeff som är gammal kompis till Lala och hans trevliga barchef som är en äkta Ladyboy. Har aldrig sätt så många ladyboys som i Malaysia.
Till hotellobby-baren kommer även en prins ur kungafamiljen med sin livvakt och börjar parta runt vid 03.30-tiden.
Stängningsmusik är You're Beautiful med James Blunt.

Inga kommentarer: