måndag, oktober 01, 2007

Förbjudna staden, Beihai, Xiao Wang & Akrobatik


Husen står tätt och flertalet är nu nyrenoverade

Kyrkogård för pensionerade stenlejon, förbjudna staden

Ingvar och Britta med röd flagga, nationaldagen till ära

Vackra blomsterarrangemang, 1 oktober i Beihai-parken

Härliga inbjudande alléer i Beihai-parken

Gott om nöjesbåtar på Beihai-sjön

Vackra röda lyktor i Ritan-parken

Kinakäk på Xiao Wang i Ritan-parken

Mor & Far tillsammans med chaufför Wu Gang

Enastående formationer med tallriks-tjejer

Imponerade vighet

4 personer bildar 2 lejon som rullar boll över gungbräda

Det utlovade regnet kom som ett tidigt morgonregn så när vi ger oss iväg vid 09:00 så har det redan börjat torka upp. Det märks direkt att det är Kinesisk Nationaldag med fullt av folk direkt utanför entrén till Chaoyang-parken. Vi fortsätter dock via olika kringelkrokar (Wu Gangs genvägar efter år som taxi-chaufför) ner till östra bron över vallgraven till förbjudna staden. Därifrån blir det promenad längs vallgraven och utanför den imponerande 10 m höga muren som givit platsen sitt namn (förbjudna staden). Inte oväntat också rejält med folk här men vi lyckas hitta en relativt lugnt stråk längs den västra delen. Vi hinner testar även den fyrstjärniga toaletten (officiellt betygsatt av kineiska turistmyndigheten).
Strax utanför norra entrén möter Wu Gang upp och kör oss den korta sträckan till södra porten av Beihai-parken (Norra havsparken). Även denna är gjord extra fin nationaldagen till ära med vackra blomsterarrangemang.
Skön promenad över den lilla ön och sedan upp längs östra strandkanten till norra porten. Där möter Wu Gang oss igen för att säkert transportera oss till dagens matställe som blir Xiao Wang (vattenhjulet) restaurangen i Ritan-parken. Maten håller samma höga nivå som på originalet (vattenhjulet) samtidigt som miljön här är riktigt fin.
Efter kort "låt maten sätta sig"-promenad bär det hem för en vilopaus. Kvällen fortsätter sedan med 1 h akrobatik på hög nivå vid Chaoyang-teatern (längs östra tredje ringvägen). Lagom program och bra tempo gör föreställningen till en fin avslutning på dagen.

Nu är alla måsten avklarade och i morgon gör vi en tre dagars avkopplande avstickare till Lijiang i Yunnan-provinsen. Väl tillbaka med nya krafter så är det dags att ge sig på lite avslutande shopping.

Inga kommentarer: