söndag, oktober 07, 2007

Jingshan och sedan hemåt


Far passerar Mao-porträttet längs Chang'an

Äldre man över sig att svinga ett band


Dans till munspels-musik

Blomsterarrangemangen har tydligt OS-fokusen även i Jingshan

Vaknar upp till strålande väder. Den första höststormen är här och har blåst fram härligt blå himmel. Samtidigt så värmer solen gott när du sitter i lä. Packningen gjordes klar igår så vi avslutar Kina-vistelsen för mor och far med en sväng till Jingshan-parken som ligger alldeles norr om förbjudna staden. Söndagar här är alltid sevärda då ett flertal av stadens pensionärer samlas här för att dansa och sjunga gamla godingar från 50-talet.
Medan vi gör parken så har chaufför Roy varit och handlat frimärken till vykorten så att de kan gå iväg med rätt adress. Roy förstår inte riktigt varför vi ska lägga pengar på att posta vykorten i Kina när föräldrarna ändå flyger till Sverige idag. Vore det inte enklare och billigare att ta med dem på planet hem? Då skulle de också komma fram snabbare påpekar han försynt.

Vi tar vägen till Palm Springs via Chang'an avenue så att även Mao och himmelska fridens torg kan bockas av. Efter att ha lastat in tre resväskor (de kom ner med en) fortsätter vi sedan till flygplatsen. Visar sig att det går att smita in även om du inte ska flyga genom att visa passet i första säkerhetskontrollen (den innan tullen). Så avskedet kan därmed ske i samband med passkontrollen. Åtta dagar med mor & far i Kina är därmed avslutande och ett mycket kul men intensivt program kan därmed avslutas.

Inga kommentarer: