söndag, oktober 14, 2007

Första varma höstdagen i Peking


Peking skyline österut från trumtornet. Nya högsta huset,
World Trade Center 3 syns tydligt till höger i bild med
nya tv-huset alldeles bredvid.


Utsikt söderut över Qian Hai från Nuage

Fräscha vietnamesiska rätter på Nuage

Idag är det så blå himmel det normalt kan bli i Peking om det inte stormat rejält innan. Med andra ord blått om du tittar uppåt men tydligt gulbrunt när du tittar mot horisonten.
Efter en förmiddagslur bär det av till Qian Hai för promenad runt sjön tillsammans med Roger och hans gäster. Lyssnar på gårdagens Spanarna (P3) där de förtäljer att första snön fallit i Mälardalen samtidigt som solen värmer gott och det är helt vindstilla i Peking så garanterat ingen hemlängtan.
Efter sen lunch på Nuage (gott men Muse är bättre) blir det en sväng upp i Trumtornet. Det är alltid en bra plats att besöka när vädret är klart för att få en överblick av vad som hänt med Pekings skyline samt konstant krympande hutong-områden.
Middag på Xiao Wang i Ritan. När solen gått ner faller temperaturen snabbt till drygt 10 grader så dunvästen värmer gott medan du letar dig ut ur parken. Oklart varför gatlyktorna i parken släcks vid 21.00. Kanske för att blyga ungdomar ska våga kyssas & kramas? De är under alla omständigheter de enda kvarvarande besökarna förutom restauranggäster på hemgång.

Inga kommentarer: