tisdag, oktober 02, 2007

Mot Lijiang & Banyan Tree


Mor & Far på väg till Lijiang i första klass med China Eastern

Hotellrummet på Banyan Tree, fristående villa


Varje villa har privat trädgård och bubbelpool med mäktig utsikt

Mor & Far promenerar till middagen, Banyan Tree

Dammen med pagodatempel, utsikt från restaurangen


Banyan Tree i kvällsljus, receptionsdelen

Entré till Banyan Tree Spa, otroligt avkopplande miljö

Tidig morgon, Wu Gang hämtar oss vid 06.30 för att köra oss till Pekings flygplats för inrikesflight till Lijiang via Kunming. Att skaffa biljetter för inrikesresor är otroligt smidigt sedan myndigheterna för ett drygt år sedan förbjöd pappersbiljetter och enbart tillåter e-tickets. Så det enda du tar med dig till flygplatsen är passet och namnet på flighten så att du går till rätt incheckningsdisk.
Vi ska flyga med China Eastern och för att slippa den något stökiga miljön i ap-klassen (economy) som ofta infinner sig på inrikesflighter så har jag bokat in föräldrarna i first class. Boarding är via buss och för att mor som har lite svårt att gå uppför vingliga trappor så har de kört fram catering-lastbilen som gör att hon får åka "hiss" upp och boarda via egen dörr. Smidigt och imponerande!
Väl framme i Lijiang så landar vi på ca 2400 m rakt in bland risfält, bondgårdar och vattenbufflar. Luften, tempot och miljön är verkligen annorlunda här i Yunnan men så är vi också 4h bort från Peking med flyg.
På flygplatsen möter Zhao Fan som är guide-kollega till Caroline upp med inhyrd chaufför med minivan. Vi åker direkt till hotellet som heter Banyan Tree och är tämligen nybyggt (2006) och fortfarande i strålande skick. Ett fåtal privata villor utplacerade på ett fält i dalgången, ca 5 km utanför Lijiang gör att det är helt privat och knäpptyst på nätterna.
Varje villa har dessutom egen bubbelpool eller swimmingpool.
Efter lite avkopplande vila på rummet blir det middag på hotellet och sedan massage på Banyan Tree Spa. De har 90 min Balinese Massage med massöser från Thailand. Mycket mycket avkopplande och vi somnar ovaggade innan klockan har blivit midnatt.

Inga kommentarer: