fredag, oktober 05, 2007

Shopping, massage & anka


Kellys mei mei (lillasyster) i shop 85 på Pärlan

Klassika förhandlingar med många glada skratt

Far och Mor njuter av färsk juice på Taipan

Dags för tredje delen av programmet som innehåller shopping, massage och Pekinganka. Regnet från gårdagen håller sig kvar över stan hela dagen och det slutar inte regna förrän till kvällen. Det är med andra ord en utmärkt dag för inomhusaktiviteter.
Roy och hans VW Passat är hyrd för hela dagen. Första stopp blir på Hong Qiao (pärlmarknaden). Även Pärlan är under renovering inför OS och den klassiska fiskmarknaden i källaren är numera äntligen ett minne blått. På plan 3 finns pärlorna och det blir en stopp vid stånd nummer 85 där Kelly och hennes lillasyster gör enastående pärl- och jade-halsband. Mor och far kommer snabbt in i prutandet så blir en rolig förmiddag. Innan vi är klara har vi även fått med oss läderbälte, plånbok, en blus och två nya höstjackor i våra plastpåsar.

Efter att ha lastat av hemma fortsätter vi till Taipan för dagens 90 min helkroppsmassage med 20 min kompletterande huvudmassage. Taipan bjuder alltid på färska juicer men även lättare mat som dumplings och mackor så den begynnande hungern kan därmed enkelt stoppas.

Kvällens middag blir ännu en gång på Xiao Wang i Ritanparken. Där får vi sällskap av tre par som tillhör 40- respektive 50-tals generationen (Skridskovännerna Bosse och Fredrik med respektive samt en ny bekant Anders med fru). Två peking-ankor samt lite goda "favorit i repris"-rätter inmundigas under trevlig konversation. Anders visar sig ha varit med på Volvobil-affären med Nordkorea så jag får en förklaring till hur Pyongyangs enda taxibilar (Gröna 144 DL) har hamnat där.

Inga kommentarer: