torsdag, oktober 25, 2007

Släktträff & sedan mot kejsarstaden


Improviserad släkträff på Ragnar & Marias hotellrum

Shangri La hotell, Hangzhou, gammalt men mysigt

Certifikat från hairy crab från sjön Yangcheng.
Det finaste varumärket bland sötvattenskrabbor.


Fredag eftermiddag inleds med ett kort besök på ett hotell vid stadens järnvägsstation där Farbröderna Ragnar, John och Lennart bor inför söndagens kusinbröllop. Kul att återse släktingar som du inte har möjlighet att träffa så enkelt längre efter att ha flyttat till Kina.
Efter en trevlig pratstund är det dags att ta sig tvärs igenom staden till den södra järnvägsstationen (en av de största i Kina enligt uppgift). Trevligt nog går det till skillnad från Peking att åka tunnelbana mellan stationerna.
Kliver på 16.40 snabbtåget till Hangzhou. Första klass biljetter kostar 60 kr för en resa som tar lite drygt en timme och en kvart.
Hangzhou är känd för sin vackra västra sjö (xi he) och tar en mysig avkopplande promenad kring en fjärdedel av sjön under romantiskt månljus.
Middagen på restaurang som är placerad på pålar i sjön inkluderar hårig krabba som kinas svar på våra kräftor. Säljs enbart under en kort säsong (normalt oktober) när de är som godast (mest fullmatade). Hårig krabba är till skillnad från de vanliga krabbarna som äts året runt en sötvattenkrabba. Hur den fått sitt namn är givet så fort du får se den på bordet; klorna är delvis helt ludna av hår som närmast för tankarna till sjögräs.

Inga kommentarer: