tisdag, oktober 30, 2007

Käka krita och diskutera husplaceringar


Tomten uppritad med pinnar och planerat nytt läge
på torpet diskuteras flitigt


Första återbesöket hos Dr Yanni denna vecka. Får bannor över att jag inte motionerat fingret tillräckligt och lovar bot och bättring till nästa återbesök på fredag.
Då det nu passerat tre veckor sedan incidenten så är det också dags för en ny röntgen. Dr Yanni är missnöjd över återväxten av skelettet och frågar hur mycket kalcium jag äter. Jag kontrar med daglig Café Latté vilket inte imponerar så går tillbaka till jobbet med en burk kalcium-tabletter. Tabletterna för tankarna tillbaka till krittavlorna i mellanstadiet och känns verkligen som att käka krita men ger förhoppningsvis önskad effekt.

Caroline hämtar mig efter jobbet för en sväng till Xiangping där vi träffar bondsonen över en middag.
Visar sig att han har 6 systrar men att han är den enda sonen så med andra ord den som för familjens talan. Sonen har i sin tur endast en egen son så ägarfrågan verkar vara under kontroll denna gång.
Vi når också en överenskommelse om hyran för marken och befintlig byggnad. Kvar att diskutera är betalningsströmmen där vi bestämt arbetar efter principen "inga pengar utan prestation". Naturligtvis blir då nästa fråga vad är prestationen och hur mycket ska göras under 2007 vs. 2008.
Fortsatt diskussion kommer att ske under veckan men förhoppningsvis kan vi ta nästa steg under kommande vecka. Chansen att det ska bli av känns som den nu nått 50/50.

Inga kommentarer: