lördag, oktober 27, 2007

Hangzhou, västra sjön och 1 RMB sedel


Välkomstmeddelande i storformat från gamla ledaren

Solen strilar ner genom trädkronorna

Klassisk bevattningsteknik som verkar användas över hela landet

Lummiga lugna parker

Tempel vid liten sjö

Fyra sjöar i en sjö (med andra ord de ligger inne i en konstgjord ö)

En av de klassiska statyerna som finns avbildade på 1 RMB sedeln


Solnedgång över Västra sjön (West lake eller Xi he) i Hangzhou

Avkopplande lördag vid Västra sjön i gamla kejsarstaden Hangzhou. Klimatet känns markant bättre än i Shanghai samtidigt som sjön ligger vackert med böljande kullar i bakgrunden och skön mix av olika träslag inklusive bambu. Promenad i botaniska trädgården och sedan en sväng längs sjön innan det är dags att hitta motivet till 1 RMB sedeln (japp sedeln finns fortfarande kvar även om den antagligen ersätts med myntet inom några år). De tre statyerna ligger alldeles bredvid den konstgjorda ön med fyra sjöar (fyra sjöar i en sjö).
Tar båten tillbaka Shangri La hotellet medan solen går ner över Västra sjön och det är lätt att förstå varför Marco Polo angav detta till en av de vackraste platserna i Kina.

Trafiken tillbaka till järnvägsstationen är kaotisk men hinner fram med 1 minut till godo. Det räcker då föga då grindarna till perrongen stänger 5 minuter innan avgång med motivering att det är ett snabbtåg...
Som ofta i Kina finns det dock alternativ nära till hands och 20 min senare sitter du på Nanjing - Shanghai-tåget som också stannar i Hangzhou.
Utmärkt hårig krabba (igen) på restaurang Lynn i Shanghai innan kvällen avslutas med ett par drinkar på Velvet Lounge.

Inga kommentarer: