fredag, april 14, 2006

Långfredag i Peking, vanlig arbetsdag


Idag är långfredag men det betyder inte ett smack i ett icke-religöst land som Kina. Med andra ord full arbetsdag på jobbet. Mejlen från Sverige är dock tacksamt få så hinner rensa upp den översvämmade mejlkorgen i lugn och ro.
Försöker även förgäves att få ordning på mitt internet. Velet är med 99% sannolikhet att Palm Springs har glömt att betala räkningen (går inte att logga på Internet) men istället beslutar Palms Management att sända ut en tekniker. Detta är den typiska kinesiska responsen då arbetskraft inte kostar något. Naturligtvis hittar han inte något fel, då ringer management igen för att be om namn och lösenord för uppkopplingen och nu hoppas du att de är på rätt väg. Detta grusas dock fullständigt 30 min senare när några förvirrade kinser ringer upp och frågar var datorn är i min lägenhet.
Hur någon kan skicka ut en tekniker för att kolla av internet utan att ge honom en dator är fullständigt obekripligt i alla länder utom Kina.
Naturligtvis lyckas de inte åstadkomma ett smack under denna dag heller förutom att göra mig ytterligare irriterad.

Delar en taxi hem med Marie som snart lämnar Palm Springs för att flytta ut till River Garden.
Hakar på middag med Roger och hans gästbesökare på trädet (mao finkinesen vid östra delen av Ritan Park). Efter middag blir det Karaoke på stans största ställe, Party World. Jag och Roger gör New York, New York med hyffsat god träffsäkerhet. Avslutar med en sväng till Big Easy där en flaska Woodbridge sköljs ner till ett set med Jaqui (dagen till ära i grym retro-afrofrisyr) tillsammans med goda vänner. Förutom Roger och Maggan har vi Bosse med fru och Janne S med damer.
Tar en snabb dans-sväng till the Den innan det blir dags att krama kudden. Familjen Bäck har lovat en hike längs muren vid Simatai imorgon med upphämtning vid 07.30...

Inga kommentarer: