onsdag, april 19, 2006

Vaccinationspaket nr 2, internet uppe igen


Bilden från fiskfångning vid söndagens lunchställe (som förutom fisken var ett riktigt bottennapp)

Idag skiner solen och vinden är måttlig, vilken skillnad från tidigare dagar!
Eftermiddagen innehåller besök på Beijing United för att ta nästa rabiesspruta samt en för Typhoid som tydligen ska vara bra mot viss typ av salmonella.
Pratade senare på kvällen med Anna Bäck om detta och vi var överens om hur otroligt mycket mer ansvar som läggs över på individen på amerikansk-inspirerade sjukhus.
När du ska ta en spruta (efter att ha pratat med doktor naturligtvis) så börjar det med att syster kollar din temperatur. Sedan visas själva vaccinet upp och du får bekräfta att namnet överstämmer med doktorns ordination. Nästa steg blir att du måste intyga att sista förbrukningsdatum inte har passerat innan du slutligen måste skriva på i journalen att du denna dag tagit emot detta vaccin i denna dos. Därefter kan injektionen göras.
Hemma så är allt detta ansvar hos syster men här läggs som sagt allt över på individen.

Stärkt av mina sprutor blir det taxi hem för att ta hand om hantverkare som ska fixa läckande kranen i duschen samt mitt internet som fortfarande är nere.
Vattnet fixas relativt snart av två glada kinser som är kluriga nog att stänga av vattnet innan de börjar skruva på kranen.

Vad det gäller internet så verkar någon ha betalt räkningen alternativt startat om någon burk i andra änden för nu funkar det igen. Fantastiskt att äntligen vara tillbaka på nätet!

Tar min nya snygga cykel och cyklar till SoHo i skymningsljus för att käka middag på Wendy Wu (hotpot-ställe) med Annas, hennes syster och lilla Amanda.
Medan vi käkar diskuterar vi varför inte detta finns i Sverige, borde passa svenskar perfekt, är gott och enkelt att driva då ju kunden lagar maten själv vid bordet.

Avslutar med att bränna ut bilderna från helgens hajk till Anna medan vi käkar frukt som doppas i varm chokladfondue från Niki.

Inga kommentarer: