måndag, april 03, 2006

Pingviner och slott längs kusten


Nugget Point, 46'27" S, 169'49" E

Motellets katt kör lite trix inna vi åker

Blue Penguins at their nest

Otago-halvön, utgör naturlig vågbrytare för hamnen i Dunedin

Larnachs Castle

Fortsätter tricket, ingen frukost och drar iväg från Kaka mot Dunedin. Väl där hinner blir det brunch mitt i stan som är hyffsat stor för vara på Nya Zeeland. Vi ger oss sedan ut på den helt fantastiska Otago-halvön som bland annat har NZ enda slott, albatross-koloni och flertal olika sorters pingviner.
Vi beslutar oss för att se pingviner via det privata bolaget, Natures Wonders som kör runt dig i en 8-hjuligt amfibiefordon. Härliga vyer men rätt dammigt...
Efter denna upplevelse blir det en sväng förbi slottet, Larnachs Castle. Slottet är som många svenska slott/herrgårdar idag ett ställe för bröllop och middagar men man får ändå säga att ursprungsägarna hade valt platsen med omsorg, perfekt beläget ute på halvön.

Klockan är nu mycket och vi vet av erfarenhet att man måste ha hittat ett rum för natten innan 20.00 annars får man varken rum eller mat. Vi hinner lagom upp till Palmerston innan den magiska timmen har inträffat och hittar ett schabbigt motell under renovering.
Middagen tvärs över gatan i gamla stationshuset är dock suverän även om bordet skakar betänkligt när godstågen drar förbi utanför.

Inga kommentarer: