lördag, april 01, 2006

Äntligen sydön & Queenstown till Bluff



Efter en gemensam brunch blir vi avlämnade på flygplatsen och tar oss över till sydön. Första stopp är Chrischurch där solen verkligen strålar med full kraft. Efter 30 min väntan blir det propeller ner till Queenstown. När du kikar ut genom fönstret en kvart innan landning ser det ut precis som i större delen av nordvästra Kina, torrt och bergigt och du tänkar vad är nu detta...

Men väl nere på marken så ser är det helt otroligt vackert. Området kring Queenstown är verkligen obeskrivligt fint och med bergskedjor som heter The remarkables så förstår ni.

Hoppar in hyrbilen som är över förväntan, Toyota Avensus kombi, och styr rakt söderut. Målet är att komma ner till sydspetsen och den lilla fiskehålan, Bluff. Vi når målet efter ett antal fotostopp på vägen (måste helt enkelt stanna).

Väl i Bluff blir det billigast möjliga boende som är ett rum som är en avdelat hörn av en tvättstuga (fråga inte) men billigt var det och hyffsat varmt.

Vi fokuserar istället på maten och detta blir resan första men definitivt inte sista inmundigande av ostron (säsongen har precis börjat, och Bluff-ostron är kända som bäst i landet).

Inga kommentarer: