söndag, januari 29, 2006

Ner till värmen

Vietnam är lika långt från norr till söder som Sverige men har 83 miljoner invånare och närmare 10 miljoner motorcyklar/mopeder på en betydligt mindre yta.
Så med andra ord är det rätt så mycket brummande på gatorna. Landar vid 22.30 lokal tid och vi kommer rakt in deras nyårsfirande, Tet. Efter att ha checkat in på Bong Sen hotel så blir promenad genom stan. Saigon är förvånansvärt kompakt och det är nära till det mesta. I taxin in hade vi passerat flertalet ståtliga byggnader med fransk/europeisk arkitektur så känns verkligen exotiskt efter att kommit direkt från Peking.
Hela landet känns dock som det ligger ca 15 år efter både Thailand och Kina så ska bli intressant att se hur det ser ut här nästa gång du är på besök. Ännu saknas riktig flygplatsterminal (även om den är under byggnad), ringleder, kollektivtrafik mm.

Hittar för övrigt en officiell Sony Ericsson butik som skyltar med stora pappfigurer av modellen T630 (som säkert inte har tillverkats på 2 år), så onekligen lite törnrosa-sömn även vad det gäller telefonmodellerna.

Kul att vandra runt i Skansen-byn som hela huvudgatan är förvandlad till för att fira Tet.

Inga kommentarer: