söndag, januari 15, 2006

Utflykt till gigantiska tigrar och krigsminnen



Notera normal hjulbas för en bil så förstår man hur stor tigern är...
Sista bilden från innerstan i Harbin.

Efter att ha vaknat till av ruskigt varma duschar på hotellet och intressant kinesisk frukost med hårdkokta ägg, varm sojamjölk, risbulle och diverse kalla kokta (i olja) grönsaker så åker vi först ut till den sibiriska tigerparken.
Dessa sibiriska tigrar är osannolikt stora med matchvikter på över 300 kg. Utsikten från bussen är ovanligt bra beroende på att kineserna har monterat in dubbelglas tillskilland från "vår" buss som har konstant igenisade rutor.

Fortsätter vidare till Enhet 731 (namnet på ett japanskt fångläger där medicinska experiment liknande de nazisterna gjorde under andra världskriget ufördes under en period från 1932 till 1945.

Efter detta åker vi in till stan för lunch på restaurangen som är känd för sina "köttben". Varje person får ett kit som består av en plasthandske, ett sugrör (för att suga ut märgen ur benen, mm), en våtservett och ett par pinnar. Maten är god (flertal andra rätter ingår också) även om jag undviker att använda sugröret...

Efter maten blir det en tur runt de gamla ryska delarna av staden för möjlighet till shopping. Jag och Roger letar dock rätt på ett fik som kan erbjuda irish coffee att värma sig med.

Avslutar med Taxi till flygplatsen och chauffören är noga med att påpeka att igår ställde de in 520(!) flighter från Peking på grund av dimma. Idag är dock ordningen återställd och 2 h senare är man tillbaka i varma Peking med temperaturer runt nollan.

Inga kommentarer: