måndag, januari 16, 2006

Performance Review vecka. Föredrag på bookworm


Aggressiv start på veckan med 3 st performance review av mina kinesiska medarbetare. Veckan fortsätter sedan i samma takt fram till onsdag.
På kvällen blir det middag och föreläsning på Bookworm. En kinesisk advokat har köpt en antik karta som är från 1700-talet men som är en kopia av ett original från 1418 hävdar han. Det matchar då de seglingar som en kinesisk upptäckare skulle ha gjort långt innan Columbus mfl. Den delen av historien finns berättad i en bok som heter 1421 av Gavin Menzies. Lite torrt föredrag men tänder till på allvar när det blir dags före frågestund och ett antal super-seriösa britter börjar ifrågasätta advokaten. Ska bli ser hur det slutar men en intressant historia.

Under dagen fick jag även mina Vietnambiljetter levererade till jobbet från resebyrån. Lite förvånad när kuvertet runt biljetterna är på svenska(!). Inser då att Lotus Travel är en svensk resebyrå och jag råkar ha använt deras Pekingkontor på jakt efter billiga flygstolar till Vietnam...
Biljetten från en bagare på restaurangen, med köttben som specialitet. Här dock fångad när han kvalar ut degen på intressant sätt. Möjlighet till iso 800 och 3 bilder per sekund med "motormatning" på D200 hjälper till att ge bra bildunderlag att välja mellan.

Inga kommentarer: