söndag, januari 08, 2006

Premiär för skidåkning i Kina

Hyffsat tidig morgon. Robert, som jobbat i Asien senaste 6 åren och nu är stationerad i Peking har fixat biljetter. Jag och Tobbe hakar på så vi blir 3 svenskar som åker till Nanshan, som är Pekings första och närmaste skidort, ca 1,5h bort, riktning nordnordväst om stan.
Tyvärr är backarna inte så utmanade. Den bästa är som Hammarbybacken i fallhöjd med otroligt skönt att komma ut och se solen och få röra lite på sig. Lite skräckinjagande är uthyrningen. Det kostar 240 kr för buss tur och retur, liftkort för en dag och uthyrning av utrustning. Prylarna är rätt schyssta förutom pjäxorna...
Uthyrningslokalen är inte uppvärmd och samtliga pjäxor ställs in vid dagens slut, blöta, och sålunda kan du hyra dem blöta igen dagen efter. Multiplicera detta med en skidsäsong på 3 månader med ständigt blöta pjäxor så förstår ni...
Snön är otroligt bra för att vara konstsnö, antagligen spelar klimatet roll igen. Eftersom Peking är supertorrt så behåller snön sin fluffighet och det blir inte alls isigt.
Efter drygt 2h har man dock åkt sig trött på slalom då det bara finns två korta backar att åka i så jag och Tobbe byter till Snowboard. Kul värre, och nu är du nybörjare på nytt!

Blir nog fler svängar hit senare under våren. Om inte annat så får du friskluft och att titta på den aldrig sinande strömmen av nybörjare på skidor är förvånansvärt underhållande.

Tar en rejäl kombination av bubbelpool, ångbastu och torrbastu väl hemma igen på Palm Springs för att bli varm på nytt.

Inga kommentarer: